Nationale Pizzadag: abrupte stop groei pizzeria’s door COVID-19
Amsterdam, 11 februari 2021 – Hoera! 16 februari is het Nationale Pizzadag. De deegschijf is razend populair in Nederland. Tijd om de cijfers uit de rollen. Uit de gegevens van dataspecialist BoldData blijkt dat het aantal pizzeria’s in Nederland de afgelopen 10 jaar is verdubbeld: van 705 naar 1545. Helaas brengt COVID-19 abrupt een einde aan de opmars. In 2020 groeide het aantal restaurants nog maar met 1 pizzeria.
2017 goed pizzajaar
Pizzeria’s zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De afgelopen 10 jaar groeide het aantal restaurants met maar liefst 119%. Vooral 2017 was een goed pizzajaar: toen openden maar liefst 126 nieuwe restaurants hun deuren. Coronajaar 2020 zorgt voor een abrupte stop van de groei: afgelopen jaar nam de groei toe met slechts 1 nieuw restaurant.
Meeste pizzeria’s in Amsterdam
Met 322 pizza restaurants telt Zuid-Holland de meeste pizzeria’s van Nederland. 81 van deze restaurants bevinden zich in Rotterdam, in 2010 waren dit er nog 26. Zuid-Holland wordt op de voet gevolgd door Noord-Holland: hier vind je 320 pizza restaurants. Veruit de meeste liggen in Amsterdam: de hoofdstad telt maar liefst 140 pizzeria’s (dit waren er nog 60 in 2010). Pizza liefhebbers kunnen beter niet naar Flevoland gaan. De provincie telt slechts 29 pizzeria’s.
Over BoldData:
We zijn wereldwijde data experts met de thuisbasis in Amsterdam. Met een database van 287+ bedrijven wereldwijd hebben we meer dan 2.000 klanten geholpen met analytics, onderzoek en CRM. Onze data wordt gebruikt door gerenommeerde onderzoeksbedrijven als Statista en FMCG bedrijven als Heineken, P&G, Danone en UberEats.
Noot aan de redactie:
Wil je onze data gebruiken? Voeg dan een link naar onze bronpagina toe. Het complete rapport met statistieken kun je hier vinden. Meer cijfers of informatie nodig? Vraag ons gerust naar meer ruwe data!
Het persbericht bestaat uit cijfers uit onze wereldwijde pizzeria database. Onze data wordt voortdurend geüpdatet door verschillende bronnen als de KvK, Dunn & Bradstreet, data van horeca- en food uitgeverijen, telefoonboeken, openbare bronnen en commerciële samenwerkingen